Press / Nedladdning

Press / Nedladdning

Ladda ner affisch och flygblad för 2021 här

Pressmeddelande 1 oktober 2021

Pressmeddelande från Bostadsvrålet & Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) fredag den 1 oktober 2021

Bostadsvrålet lyfter allas rätt till ett värdigt hem! 
Bostadsvrålet är en nationell plattform där vi gemensamt för fram de boendesperspektiv.  
För åttonde gången genomförs det nationella bostadspolitiska forumet Bostadsvrålet, denna gång digitalt. Under två dagar helgen den 9-10 oktober sker kostnadsfria seminarier för dig som är intresserad av bostadspolitiska frågor med bl.a. forskare, civilsamhället, organisationer och bostadsaktivister.
Temat i år är Rätten till ett värdigt hem – en annan bostadspolitik är möjlig.
Evenemanget kommer även sändas live via Radio Noden.

ABF Sörmland är värd för årets konferens. Bland de andra arrangörerna finns Alla Ska Kunna Bo Kvar, Hållbar Levande Stad och  Allt Åt Alla.
Med i programmet deltar bland annat Malmö mot diskriminering, Ort till Ort, Funktionsrätt Sverige, forskare från CRUSH: Critical Urban Sustainability Hub och internationella aktivister från Deutsche Wohnen & Co Enteignen.   

Bostadsvrålet är mötesplatsen för alla som vill lära sig mer om bostadsfrågan och hur vi tillsammans kan organisera oss för att påverka bostadspolitiken. Under helgen möts boende, aktivister, bostadsforskare och ett stort antal deltagare från ideella föreningar, för att tillsammans prata under temat Rätten till ett värdigt hem – en annan bostadspolitik är möjlig.

Bostadsvrålet gästas i år bl.a.av tyska bostadsaktivister som berättar om sin kamp inför folkomröstningen i Berlin 26 september 2021.

-I år har vi valt att sända Bostadsvrålet live så att alla som vill kan delta. Man behöver inte föranmäla sig utan kan bara följa informationen på Bostadsvrålets hemsida, Det går även att lyssna på evenemanget via Radio Noden,  säger Vanda Kehr som arbetar på ABF Sörmland.  

– Vi är många som har fått nog av övergripande bostadsojämlikhet, växande (barn)hemlöshet, hälsofarlig trångboddhet, ökade klyftor och boendesegregation. Vi är trötta på fastighetslobbyister som kallar oss konsumenter, har bidragit till avveckling av Allmännyttan och förvandlat våra hem till spekulationsobjekt på en globaliserad finansmarknad, säger Mahasti Hashemieh, en av arrangörerna.  

Kontaktperson 
Vanda Kehr verksamhetsutvecklare på ABF Sörmland  
Telefon direkt: 0152-194 00         Mobil: 076 645 06 18        E-post: vanda.kehr@abf.se

Länkar
Hemsida: http://www.bostadsvralet.se/
Program: http://www.bostadsvralet.se/detaljerat-program-2021/
Bostadsvrålet på Facebook https://www.facebook.com/bostadsvralet
Facebook event https://fb.me/e/3p3c1mYL6
Bostadsvrålet på Instagram https://www.instagram.com/bostadsvralet/
Radio Noden www.radionoden.se

2021 års illustratör är Daria Bogdanska. Layout Kalle Söderberg.

Grafiskt material kan laddas ner här:
https://drive.google.com/open?id=1pcVJE9toWh-q9-JJC994dQ2xJu0E0Q6Z

Sprid gärna i tryckt och digitalt format! Men förvanska inte materialet. Om ni vill lägga till ytterligare text se till att det tydligt skiljer sig från originalet och när det är möjligt attribuera designen/illustrationen till Malin Skogberg. (Gäller inte logotypen)

Rulla till toppen
Bostadsvrålet